Vår Historia

Norolans hem ligger bland Saimens vackraste sjöar, omgiven av ren, vacker natur. Här, i sjöarnas heliga land, har fisket varit en stor del av livet under många tusen år. Norolan fick sin början i S:t Michel 2019 och några årtionden före det kom Norolans grundare Jyrki till världen. För Jyrki är fiske en stor passion.

“För mig betyder fiske en känsla av frihet, tillit till utrustningen och att jag kan glömma allt onödigt. Som fiskare visste jag hurdant ett supereffektivt bete ska vara och som smyckestillverkare visste jag hur jag kan tillverka ett sådant bete. Med stolthet kan jag säga att Norolan representerar mina värderingar: anrikt hantverk som är 100 % inhemskt.”

Jyrki Kasanen Norolan

Skitfiske! Jyrki Kasanen, Norolans grundare och betesmästare

Ansvarsfullt inhemskt hantverk ut i världen

Trots sin korta historia är Norolan inte längre endast en betesmästares företag. Vi är nu flera och alla på Norolan har sin personliga passion för fiske och högklassigt, inhemskt hantverk. Våra bärande, ansvarsfulla värderingar är allt mer närvarande i vår verksamhet.

Vi på Norolan säljer inte vad som helst utan väljer noggrant ut produkter som vi själva tror på och står bakom till 100 % (och som vi själva också vill fiska med). För oss betyder ansvarsfull verksamhet t.ex. det att vi använder blyfria och miljövänliga material både i våra produkter och i förpackningsmaterialen. Genom dessa val påverkar vi också våra underleverantörer eftersom vi samtidigt förbinder dem till blyfria och miljövänliga materialval.

Vi på Norolan fiskar mycket och vi skapar våra beten för fiskare, beten som vi själva vill använda. Våra beten är planerade av fiskare för fiskare.

Vi lovar 100 % kundnöjdhet

Vi erbjuder endast de bästa produkterna och den bästa servicen för våra kunder. Om du inte är nöjd med din produkt, vill vi höra din åsikt och fixa saken!

Norolan motverkar slit-och-släng-kulturen

Norolans rötter ligger i att få uppleva betydelsefulla fiskeupplevelser och en genuin vilja att inspirera fiskare att göra mer hållbara val.

Norolan är inte, och kommer aldrig att vara, ett företag som representerar slit-och-släng-kulturen. Vår filosofi utgår från att man måste kunna lita på sin fiskeutrustning till 100 %. Vi är övertygade om att man endast behöver några pålitliga favoritbeten för en betydelsefull fiskeupplevelse, några hundra olika beten i beteslådan är överflödigt och onödigt.

Ditt livs fångst

Vi vill erbjuda alla möjligheter till sitt livs fångst! För någon betyder det en abborre som registreras i storfiskregistret och för någon annan kan det betyda att fånga sin första gädda.
Det har varit fantastiskt att i kundrecensionerna få höra hur många av er har fått just den med våra drag – sitt livs Fångst!